Over ons

Wij zijn een moderne therapeutische organisatie

Reflex Care is opgestart in 1999 door René van Rijt en was één van de pioniers in Nederland op het gebied van de bedrijfsmassages.
Sinds de start hebben wij meer dan honderd duizend massages uitgevoerd bij bedrijven. Deze massages worden door gediplomeerde masseurs uitgevoerd. Kennis van de anatomie en fysiologie vinden wij erg belangrijk.

Bedrijfsmassages van Reflex Care zijn activerende (drukpunt)massages, uitgevoerd door gediplomeerde professionele masseurs en houdingstherapeuten. Het zijn massages  van het hoofd, nek, schouders, armen en benen waarbij mensen hun kleren aan kunnen houden. Indien gewenst kunnen wij masseren met massage crème rechtstreeks op de huid. De crème zal geen sporen achterlaten op de kleding.

De massages geven wij over het algemeen op een hiervoor geschikte draagbare massagetafel, echter is het ook mogelijk op de massagestoel.

De klant dient een geschikte ruimte ter beschikking te stellen

Waarom massage:

Zie het zo, kantoorwerk is topsport voor het brein en geeft een hoge mate van statische belasting. Indien medewerkers o.a. stress door werk ervaren, vermoeid zijn, lichamelijke of psychische klachten oplopen en/of ziek worden, kan massage de oplossing zijn.

Massage op de werkplek (mits uitgevoerd door een prof.) is vooral aan te raden vanwege de preventieve behandeling van lichamelijke ongemakken, maar wij kunnen als therapeuten ook bestaande klachten effectief behandelen. Bedrijfsmassage is zeker aan te bevelen bij langdurige eenzijdige belasting en kantoorwerkzaamheden.

Massage onderzoek:

Onderzoek bij de universiteit van Maastricht heeft recent de effecten van massage aangetoond.

De onderzoekers kwamen tot de volgende conclusie:

 • De deelnemers waren minder gespannen en vermoeid en hadden het gevoel helderder te kunnen denken.
 • Uit de resultaten blijkt dat psychische vermoeidheid en klachten aan het bewegingsapparaat significant verminderen.
 • Deelnemers konden efficiënter wiskundige opgaven oplossen.
 • Uit EEG onderzoek bleek dat de hersenactiviteit van de deelnemers aanzienlijk was toegenomen. Hierdoor reageerde men alerter dan voor de behandeling.

Massage op het werk is hierdoor een uiterst doeltreffende manier om ziekteverzuim terug te dringen of laag te houden en de tijdsinvestering is minimaal.

Blije medewerkers:

Succesvol willen zijn kan natuurlijk niet zonder medewerkers. Werkgevers willen daarom graag betrokken, tevreden en blije medewerkers, wat onder andere leidt tot nog betere prestaties. Bedrijfsmassage zal dit effect zeker opleveren.

Werkgevers zullen medewerkers, naast het salaris, ook graag een andere beloning willen geven. Het liefst een beloning die medewerkers echt beweegt. Dit kan bijvoorbeeld een fiets, computer, smartphone of fitnessabonnement, een opleiding of een weekendje weg zijn, maar zeker ook een terugkerende professionele massage brengt waardering naar de werkgever toe te weeg.

Deze presentjes dragen niet alleen bij aan goed werkgeverschap, maar ook aan het binden en tevreden houden van de medewerkers en het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Financiële voordelen:

Onderzoek wijst uit dat door massage het ziekteverzuim op nek-, rug- en schouderklachten sterk afneemt met gemiddeld 5,5%. Dat betekent dat investeren in massage zich sowieso dubbel en dwars terugbetaalt.

Hogere motivatie en productiviteit onder de werknemer(s) waardoor de omzet zal stijgen. Blije medewerkers leiden aantoonbaar tot blijere klanten – en dus: betere omzet.

Echter massage bij bedrijven is in het leven geroepen omdat de overheid zeker het belang inziet van gezonde en fitte medewerkers en hiervoor de werkgever beloond.

De fiscale voordelen:

Massage wordt gezien als secundaire arbeidsvoorwaarden om mens en bedrijf gezond te houden.

De werkgever die de masseur contracteert en betaalt, heeft op grond van artikel 15 van de Wet op de omzetbelasting 1968 dan ook recht op aftrek van de voorbelasting, mits zij dit onderdeel maken van het arboplan en de massages tijdens werktijd plaatsvinden.

Massage aanbieden vanuit een ARBO-plan kent geen maximum en kunt u onbeperkt aanbieden inclusief de fiscale voordelen. Veel bedrijven maken hier dan ook dankbaar gebruik van.

Tevens vallen de kosten die bedrijven maken voor het inhuren van een bedrijfsmasseur, onder de vrije verstrekkingen. Arbovoorzieningen behoren tot de ‘nihil’-waardering en gaan dus niet ten koste van het WKR-forfait van 1,2%.

Door de overheid worden EU-subsidies aan bedrijven en instellingen toegekend voor massage- pilots op de werkplek, met het doel het ziekteverzuim terug te dringen. Het traject van een subsidieaanvraag wordt pas echt rendabel bij een groot aantal periodieke massages. De subsidie kan oplopen tot 100% van de massage kosten. Overleg met uw financieel adviseur over de mogelijkheden.

Bedrijfsmassage Tarieven:

Een bedrijfsmassage is maatwerk en daarom maken wij voor elke aanvraag een voorstel op maat. De investeringen voor een bedrijfsmassage op de werkvloer worden gebaseerd op:


 • Het aantal uren bedrijfsmassage
 • De tijd die de masseur  mag besteden aan een massage
 • Het ergonomisch instellen van de werkplek
 • Een nulmeting en evaluaties
 • De grootte en frequentie van de massage-opdracht


De massagetafel en/of massagestoel wordt meegenomen naar uw bedrijf.

De behandeling is tijdens werktijd en komt de productiviteit ten goede!

Bedrijfsmassages zijn onderdeel van ons vitaliteitsprogramma. Met het vitaliteitsprogramma wordt er gewerkt aan duurzaam inzetbare medewerkers en wordt de gezondheid van een bedrijf en medewerker bevorderd, in de breedste zin van het woord.

Wat kunnen wij u nog meer bieden?

 • Houdingscorrectie
 • instellen bureaus en schermen
 • Personal training (lichaam)

Wij zijn werkzaam in en rondom de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Rijswijk, Utrecht, Almere, Hilversum e.a

Referenties

Uit privacy overweging kunnen wij de naam van enkele grote cliënten niet vermelden.

Een greep uit ons klanten bestand:

Bausch + Lomb Nederland, Oxxio Nederland B.V.Tech DataCanal DigitaalKooy Laminations B.V.Esprit TelecomXB-EspritDetron, ZiggoMarviqVan Keep/IssuemakersUWV (Landelijk), Meibo Productions, Bo Force, De Zware Jongens, Crimson Rosella B.V., Pleasure Group, Bas Merken Mensen, zorgcentra De Ronde Venen, European Networking Group, Meijer C&F, Shere Masten, Iunxi BV

Onze Visie

 • Medicus Healthcare Services provided great patient care as well as customer service for my child. Their caregivers really cared about my child's well-being and displayed it on a daily basis.
  Mary Rose Treated for 2 weeks
 • We focus on using the latest web standards and practices regarding UX guidelines and WordPress theme development and strongly encourage our customers to follow us on this.
  Lilian Jones Visitor
 • Our team strives to achieve excellence in every aspect of the production process, from the preliminary hand-drawn sketches to the aftersales support.
  Lemon Trevor X Patient

Gebrek aan slaap bij medewerkers

Zullen wij er gewoon voor uit komen en zeggen – Nederlanders hebben een slaapprobleem. Hoewel de gemiddelde volwassene 7-9 uur slaap per nacht zou moeten nemen, is dat bij veel mensen een stuk minder. Gebrek aan slaap bij medewerkers kan verstrekkende gevolgen hebben op de werkplek. Daarom is het voor bedrijven verstandig om hun werknemers te helpen slaapproblemen te identificeren en gezonde gewoonten […]

More